maanantai 14. maaliskuuta 2016

Jauhelihaperunakeittoa!


Mitä tänään ruoaksi? Siinäpä kysymys. Helppoa ja yksinkertaista , jonka valmistaminen ei olisi liian monimutkaista eikä rasittavaa. Itse teen usein keittoja. Ne ovat helppoja valmistaa ja niistä riittää yksinäisen taloudessa useammaksi päiväksi ja ne maistuvat lämmitettynäkin. Tässä viimeisin keittoni.

Jauhelihaperunakeitto

1-1½ litraa vettä
2 dl kananrasvaa = hyytelöitynyttä kanalientä
4-5 kpl lohkottuja perunoita



Puolikas bataattia
1 sipuli silputtuna




Ruskistettua jauhelihaa
suolaa maun mukaan





Rosmarinia maun mukaan
Meiramia maun mukaan
Hyppysellinen cayennea






Kananrasva sulatetaan veteen ja kun vesi kiehuu hiljennetään lämpöä. Perunat, bataatti ja muut aineet lisätään. Annetaan hautua hiljaisella tulella.  Aineksista kertyvää vaahtoa voi välillä kuoria  pois. Kun perunat on kypsiä nautitaan hyvällä ruokahalulla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäessäsi kommentin olet tietoinen, että antamasi tiedot jäävät blogin kommentteihin, ellei minulla ole syystä tai toisesta syytä poistaa kommenttia. Sinulla on oikeus pyytää kommenttisi poistoa jos et itse voi sitä tehdä. Tällöin sinun tulee antaa yksilöity tieto poistettavaksi pyydetystä kommentista. Tämän blogin pitäjä ei pidä sähköpostilistoja eikä keräile tietoja ihmisten yksityiselämästä. Pyydettyjä sähköpostiosoitteita käytetään vain niihin tarkoituksiin, joita varten niitä on pyydetty.